3 gode råd til at få dit barn til at røre sig mere

Synes du dit barn eller teenager rører sig for lidt? Og måske endda virker doven og nærmest inaktiv? Så har vi her samlet 3 råd til at få energien i gang.

Alt efter hvor gammel dit barn er, kan det være ideelt at vælge en idrætsefterskole i Jylland når han eller hun går i 9. eller 10. Klasse. På en idrætsefterskole er der aktivitet hver dag, det er simpelthen en del af skoleskemaet på lige fod med klassiske fag som dansk og matematik. Udover at være en del af skoledagen, så vil mange weekender og aftener også blive brugt på stævner og opvisninger. De betyder altså, at dit barn kommer til at røre sig hver evig eneste dag og finde stor glæde og udfordring i at dyrke motion samt teste diverse sportsgrene af. For dit barn bliver det også en sjov og social aktivitet, da det foregår i fællesskab med alle kammeraterne fra idrætsefterskolen i Jylland,

læs mere om at gå på idrætsefterskole her.

Det kan du gøre derhjemme

Som forældre til et barn bærer du en stor del af ansvaret for, at dit barn får sig rørt nok. Sørg blandt andet for at lære dit barn, at man ikke tager bilen når man lige så godt kunne cykle – også i regnvejr, det kræver bare den rette påklædning. At det er hyggeligt at gå en tur i godt vejr fremfor at sidde og se fjernsyn eller spille computer. Man kan også engagere hele familien i fysiske aktiviteter såsom en tur i svømmehallen, en dag på golfbanen eller et slag Kongespil hjemme i haven. Faktisk er det kun fantasien der sætter grænser for motion og fysisk udfoldelse. Hele familien har godt af at få sig rørt, gamle som unge. Beslutter du, at dit barn skal på idrætsefterskole i Jylland, er det også vigtigt at barnet har et sundt forhold til motion inden det starter på skolen, så det bliver en god og nem opstart.

Kosten er også vigtig

Hvis du ikke synes dit barn rører sig nok, så hænger det tit og ofte også sammen med en usund livsstil. Vidste du, at børn der er overvægtige efter 4 års alderen typisk også vil være det hele voksenlivet?  Derfor er det alfa omega, at hele familien spiser sundt både morgen, middag og aften og gemmer godterne til særlige anledninger.  Hvis dit barn skal på idrætsefterskole i Jylland, skal det også vænnes til at spise varieret og sundt. Her går man nemlig meget op i at servere fedtfattig og fornuftig kost for eleverne på skolen. Husk at de værdier og vaner man giver sig barn med fra en tidlig alder, de vil typisk følge ham eller hende resten af livet.  Endelig er det værd at tage med, at alt forskning peger på, at de mennesker der dyrker regelmæssig motion og spiser sundt lever et længere og lettere liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *