Har min kost indflydelse på mit hårtab?

En sund kost har indflydelse på en lang række ting angående vores helbred og vores fysiske fremtræden. Men skyldes vores hårtab, at vi har en usund kostsammensætning? Det vil vi besvare i denne artikel.

Kostens indflydelse på hårtab

I nogle tilfælde kan ubalance i kostsammensætningen gøre, at man oplever et forøget hårtab. Manglende fibre og vitaminer gør, at kroppen ikke har energi til at kunne genopbygge nye hårsække, og det resulterer i, at du vil opleve et hårtab i større eller mindre grad.

Hvad kan du selv gøre?

Hvis det er kosten, der er den primære påvirkningskilde til dit hårtab, er dette heldigvis hurtigt at behandle. For at stabilisere dit vitaminbehov er det vigtigt, at du spiser en varieret kost. Der skal altså både være en god mængde kød, grøntsager, fede fisk og fibre i din kost, så din krop har energi til at arbejde for dig. Hvis du er meget kræsen eller har svært ved at spise varieret hver dag, vil vi anbefale, at du i stedet tager nogle kosttilskud for at sikre dig, at du får den rette mængde af vitaminer.

Hvilke vitaminer skal jeg så indtage?

For at få en bedre kostsammensætning har mange undersøgelser konkluderet at både C- og D vitamin har en indflydelse på dit hårs evne til at danne nye hårstrå, og bevare et sundt ydre. Kilden til C-vitamin er dem, du finder i grøntsager, frugt og kål. Det anbefales af sundhedsstyrelsen, at man dagligt skal indtage 6 stykker frugt og grønt, og derfor kan du roligt handle ind til det helt store grønne bord.
Kilden til D-vitamin kommer i højere grad fra fede fisk som laks, sild og makrel. Fisk kan godt være en smule i den dyre ende, og hvis du er studerende eller ikke har et så stort budget til mad hver måned, kan du med fordel anskaffe dig nogle fiskepiller i stedet. Det er næsten ligeså effektivt.

Hvad hvis jeg spiser sundt?

Hvis du efter at have læst denne artikel konkluderer, at du spiser varieret og godt med frugt og grønt, er dit hårtab ikke grundet ubalance i kosten. Dit hårtab kan både være på grund af stress, hormonforandringer, bivirkninger fra medicin eller fra arvelige gener.
Hvis dit hårtab skyldes arvelig genetik, findes der ikke en nem måde at komme dette til livs på, da du kæmper imod din egen biologi. Her vil en hårtransplantation være din bedste løsning for få en naturlig hårvækst igen. Teknologien er så langt fremme på dette område, at behandlingen kan laves helt uden sting eller ar. Læs mere om hårtransplantationer her.

Forhåbentligt gav denne artikel dig svar på nogle uopklarede spørgsmål omkring dit pludselige hårtab

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *