Hjælp misbrugeren, brug fitness som tilskud!

Der er ikke et sted der er udenfor risikoen, en undersøgelse viser at misbrug kan findes både hos, veluddannede på kontoerne, de store nede i fitness, men især hos de lavere stillede i samfundet.

Det er her det er vigtigt man imødekommer problemerne og hjælper inden de går helt galt, det er også meget vigtigt man ikke bare glemmer personen og dropper ham/hende bag.

Hvad skal man se efter

Hvordan en misbruger ser ud kan være meget svært at aflæse, mens andre er grebet nok til, at det kan ses med det samme.

Nøglen til situationen hvis man kommer ud for at se en kollega eller ansat der er kommet ud i et misbrug er, at man griber det rigtigt an.

Nogle gange har man en af de top ansatte der er kommet ud i et misbrug, andre gange er det den almene ansatte på arbejdspladsen der er blevet ramt.

Der skal ofte ikke meget til før man kan se en person er blevet misbruger, til at man kan se det på deres hverdag.

Det er dog vigtigt man husker, at man ikke skal afskede den ansatte men i stedet hjælpe personen.

Alfa København

Man kan med stor fordel, booke et kursus igennem Alfakbh, her tilbyder de en misbrugsuddannelse. Uddannelsen er målrettet til virksomhedens ledere, tillidsmænd og evt. HR afdelingen i virksomheden.

Kurset består af, at man lærer sine ansatte den nødvendige jura, samtaleteknik og information om handlemuligheder når en medarbejder viser symptomer på misbrug.

Hertil er priserne sat efter virksomheden, derfor er der altså ingen der er hverken for store eller for små. Det er et essentielt værktøj at have med sig, det kan i høj grad styrke de ledende figurer i virksomheden. På Den måde lærer de, at tage en blød hånd om de ansatte og give dem den hjælp som de har brug for, for at kunne udvikle sig.

Det kan i mange tilfælde koste helt op til 400.000kr, at afskedige en ansatte hvis de er oplært i alle rutiner og skal udskiftes. Derfor kan det i mange tilfælde ikke betale sig at afskede den ansatte. I stedet for at fyrre ens ansatte, kan man med stor fordel hjælpe sin ansatte til at komme på rette kurs. Hvis man hjælper sin ansatte, viser en undersøgelse at den ansatte kommer tilbage med høj motivation, arbejdsglæde og loyalitet.

Brug Fitnesscentret

Når man begynder forløbet, kan der hos mange misbrugere ophobe et ”hul”. Det er typisk det samme hul som får en misbruger til at falde tilbage til de dårlige vaner. Det er her man som leder eller kollega skal være god til at gribe om personen. Et godt alternativ er træning, man udløser en række endorfiner i hjernen ved træning, hertil kan man bruge en del tid på det.

Tag derfor fat om den ansatte og tag ham/hende med ned i centret flere gange om ugen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *