Med det rette udstyr er du klar til en vild MTB oplevelse i skoven!

Danskerne er efterhånden blevet bidt af en gal mountainbiker, og der er snart ikke den skov, der ikke har dækspor eller singletracks, der i weekenden er fyldt med mountainbikere i alle aldre. Og det er dejligt, for mountainbiking er en fed sport, der ikke alene holder dig i form, men også er fyldt med action, naturoplevelser og ind imellem adrenalin-kick.

Men ligesom med landevejscykling, er det også klart, at du som mountianbiker skal have noget ordentligt udstyr. Udstyr som for eksempel mtb sko, cykelhandsker og ekstra cykelslanger er essentielt for en god oplevelse på stierne!

Nye mtb ruter i Danmark

I de seneste år har Danmark fået masser af nye mountianbikeruter, som står klar til brug for danske mtb-entusiaster. Du kan for eksempel finde de fleste af dem på singletrack.dk eller hos Skov og Naturstyrelsen. På begge sider kan du finde oversigt over mtb-ruter over hele landet, og også se, hvor svære de forskellige ruter er. Alene i de danske statsskove er der mere end 350 kilometer mountainbikeruter, så der er nok at gå i gang med.

Find det rigtige udstyr

Det er ingen hemmelighed, at mountainbiking og cykling i det hele taget ikke er den billigste hobby. Der er meget udstyr, der skal skaffes og vedligeholdes, og det er også vigtigt, at man finder det rigtige. Det gælder både cykel og tøj, men også mindre ting som for eksempel mtb sko og cykelhandsker. Begge dele behøver ikke nødvendigvis koste en bondegård, men kvaliteten skal være i orden, hvis man vil have en optimal tur i skoven.

Vælg de rette cykelhandsker

Det danske vejr er ikke ligefrem kendt for sine mange dejlige solskinsdage, selvom de selvfølgelig ind imellem dukker op, og gør livet som mountainbiker lidt lækrere. Til alle de andre dage, er det vigtigt at have udstyr og beklædning i orden til en god dag i skoven alligevel. En af de vigtigste stykker udstyr til dette er mountainbikhandsker, der kommer i en række forskellige former og til en række forskellige formål. Fra basic sommerhandsker til varme vinterhandsker. Men mtb handsker er mere end bare til for komfort. De er også et stykke sikkerhedsudstyr, hvis du for eksempel skulle risikere at styrte. Du kan for eksempel finde et rigtig godt udvalg af cykelhandsker i god kvalitet hos cyclingshop.dk.

Mtb sko

Ligesom hænderne skal være beskyttede mod vejr og uheld, skal fødderne selvfølgelig også. Derudover er dine mtb sko også der, hvor kraften fra pedalerne overføres til cyklen, og derfor er mtb skoene en vigtig del af din udrustning. Find et godt udvalg af mtb sko her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *